Ollywood afbeelding

“Vorig jaar was ik op oriëntatiereis in het verre oosten. Het was een paar dagen slecht weer, met écht hevige stormen. Bomen sneuvelden als luciferhoutjes in de hand van een krachtpatser. Op mijn vraag wat er nu met die omgevallen bomen gedaan werd keek men een beetje vreemd. In feite kwam het erop neer dat die bomen ‘terug gingen naar de natuur’ of – in een enkel geval – werden verzameld voor verwerking tot bouwmaterialen of voor in de kachel.

Tijdens een van mijn trips door Azië viel me op dat van een aantal trendy producten ook houten varianten werden gemaakt. Houten koffers bestaan al jaren, maar er kwamen ook houten horloges op de markt, en houten brilmonturen, leuke designkistjes, houten armbanden, houten i-padcovers … noem maar op. Dat zette me aan het denken. Dat moest toch anders kunnen? Dat ongebruikte hout verdiende een betere bestemming. Daar kan toch wat mee gedaan worden?

Ik heb een aantal jaren in de fashion industry gewerkt; daarom denk ik – in alle bescheidenheid – te kunnen weten wat succesvolle en wat minder gewilde trends zijn. Modegevoel heb je, of heb je niet, en het neusje voor wat consumenten wel en niet willen helpt je af en toe aan belangrijke inzichten. En welke producten zich wel of niet lenen voor specifieke doorontwikkeling.

Enig speurwerk en marktonderzoek in het brillensegment leverde op dat er een paar high-end houten brillenmerken op de markt zijn, maar voor een leuke betaalbare variant was je dagenlang vruchtenloos op pad. Ik knoopte die gedachten aan elkaar….en de gedachte om een betaalbare, mooie, trendy maar toch tijdloze houten bril te gaan ontwerpen was geboren.

Terug in Nederland ben ik gaan schetsen. Samen met iemand die me heel dierbaar is zijn we als inspiratie wekenlang modellen gaan bekijken en hebben detailstudies gemaakt. Na een tijdje wisten we precies wat we wilden: ‘een topproduct voor een acceptabele prijs, met een eigentijdse vormgeving’. Dat heeft uiteindelijk een eerste serie van zo’n 15-16 modellen opgeleverd, waarmee we ons marktonderzoek hebben gedaan bij opticiens en bij héél veel consumenten. Waardevolle informatie over bijvoorbeeld maatvoering en draagcomfort werd verzameld. Maar vooral: de kleuren, de houtsoorten…dáárover bleek de consument best wel duidelijk: geen felle geverfde houten brillen, maar een natuurlijke échte hout-uitstraling. Geen kunststof met een houtprintje maar écht hout waar de nerf, of de houtstructuur, of de authentieke houtkleur duidelijk zichtbaar was.

Mijn Aziatische contacten brachten me bij een fabriek die met grote aandacht voor details, met liefde voor het vak, en op ambachtelijke wijze houten brilmonturen voor me gaat maken. Allemaal stuk voor stuk handwerk, gemaakt van bomen – en nou komt het – die niet voor productie worden gekapt maar die worden verzameld na wéér een tropische storm. Ik vind dat ecologische kringloopprincipe belangrijk…en moet gruwelen bij de gedachte dat in zuid-Amerika honderden vierkante kilometers bos worden gekapt voor ons welbehagen. Het bleek , gelukkig, ook anders te kunnen. Mijn brillen worden op een ecologisch logische manier gemaakt. Een prettige gedachte.

Een aantal goede vrienden van me noemt me geen Olivier, maar Ollie, of nog korter “O”. Ook dat heb ik als opstapje gebruikt naar mijn houten brillencollectie: Ollywood brillen. Dat klinkt leuk, is gemakkelijk te onthouden én is goed te gebruiken voor een duidelijk ontwikkeld logo ‘Ollywood’. Bovendien heeft deze naam een knipoog naar Hollywood…met de bekende glitter en glamour.

Met een authentieke, échte Ollywood heeft u een karaktervol brilmontuur. Eigentijds, goed draagcomfort, mooie houtstructuren en opvallende houtkleuren. Niet geverfd maar de oorspronkelijke houttinten blijven bestaan. Denk aan licht- en donkereiken, rozenhout, walnoot, zebrahout, beukenhout: verschillende nerven en structuren, maar zeker ook verschillende kleuren en tinten.

Geen montuur is hetzelfde. Het is immers een natuurproduct.

Ollywood brillen zijn unieke stukken, betaalbaar voor iedereen. Verkrijgbaar als correctiemontuur of als zonnebril, met comfortabele kunststof ‘glazen’, verkrijgbaar in meerdere varianten.

Ons team wenst u veel plezier met uw Ollywood bril.


Dealers van het merk ollywood